etusivulle

 

ASP

 

PIKAVIESTI

 

 

Chat

Keskusteluohjelmissa tietokannan käyttö viestien tallentamiseen on usein turhaa ja lisäksi kankeaa. Tärkeää on viestien nopea välitys, ei niiden arkistoiminen. Viestien välityksen nopeuttamiseksi voimme käyttää lyhytaikaisena varastona palvelimen muistia. Muistiin tallennetut viestit näkyvät sivulla kaikille käyttäjille heti. Ohjelma tukee myös yksityisviestejä, mikä tarkoittaa sitä että muut käyttäjät eivät näe mikäli haluat keskustella jonkun kanssa kahden kesken.

Tarvittaessa saat myös äänimerkinsinulle tulevasta viestistä.


 

ASP

 

YLEISTÄ

 

 

ASP

Perinteisellä HTML-kielellä esitettyä aineistoa on hankalaa pitää ajan tasalla etenkin jos sama tieto esiintyy usealla eri sivulla. Tieto pitää päivittää sivulle käsin ja tiedon löytäminen sivustosta on hankalaa.

Asp -sivun selaimessa näkyvä osa on kirjoitettu Html -kielellä, joten se ei eroa Html -sivusta ulkonäöltään lainkaan. Sen sijaan Asp -sivussa on Html-sivusta poiketen selaimessa näkymätön osa: joko C++, VBScrip tai JScript -komentosarja. Nämä ohjelmointikielet mahdollistavat sen, että tietokantaan voi tallentaa tietoa lomakkeella suoraan käyttäjän päätteeltä käsin. Tyypillisiä Asp -sovelluksia ovat itsepäivitettävät sivut ja vieraskirjat.

Html -osion ansiosta myös tietokantojen analysointi voidaan tehdä selaimella. Palvelin tekee tiedoista esimerkiksi graafisen esityksen samalla kun tieto tallennetaan.