etusivulle

 

ASP

 

KALENTERI

 

 

Kalenteri

Nettikalenteri johon voi tallentaa tietoja joko käyttäjäkohtaisesti tai siten että ne näkyvät kaikille. Nettikalenterin avulla voit olla varma siitä että haluamasi ryhmän kalenteritiedot ovat aina ajan tasalla.Tarvittaessa merkinnät lähetetään myös käyttäjien sähköpostiin.

Kalenteriin voidaan liittää myös asiakaskontaktien ylläpidon seuranta ja tilastointi.

kalenteri

Esimerkki toimii ainoastaan Internet Explorer selaimella


 

ASP

 

YLEISTÄ

 

 

ASP

Perinteisellä HTML-kielellä esitettyä aineistoa on hankalaa pitää ajan tasalla etenkin jos sama tieto esiintyy usealla eri sivulla. Tieto pitää päivittää sivulle käsin ja tiedon löytäminen sivustosta on hankalaa.

Asp -sivun selaimessa näkyvä osa on kirjoitettu Html -kielellä, joten se ei eroa Html -sivusta ulkonäöltään lainkaan. Sen sijaan Asp -sivussa on Html-sivusta poiketen selaimessa näkymätön osa: joko C++, VBScrip tai JScript -komentosarja. Nämä ohjelmointikielet mahdollistavat sen, että tietokantaan voi tallentaa tietoa lomakkeella suoraan käyttäjän päätteeltä käsin. Tyypillisiä Asp -sovelluksia ovat itsepäivitettävät sivut ja vieraskirjat.

Html -osion ansiosta myös tietokantojen analysointi voidaan tehdä selaimella. Palvelin tekee tiedoista esimerkiksi graafisen esityksen samalla kun tieto tallennetaan.