etusivulle

 

ASP

 

INTERNETSIVUT

 

 

Itsepäivitettävät kotisivut

Asp-sivujemme päivitys tehdään suoraan internetiin sivustossa olevalla lomakkeella. Lomake aukeaa salasanalla, joten voit päivittää sivustoa vaikka kotoa käsin, jos sinulla on internetyhteys. Lomakkeessa on esikatselutoiminto, joten näet heti miltä tiedostosi näyttää ennen kuin teet lopullisen tallennuksen. Voit lisätä tiedostoon myös kuvia, linkkejä ja tekstin muotoilua esiohjelmoiduilla koodeilla helposti ja vaivattomasti.

Tarvittaessa saat myös ilmoituksen uudesta tiedostosta sähköpostiisi, mikä on tärkeää mikäli annat kirjoitusoikeuksia usealle eri henkilölle tai ylläpidät esimerkiksi yleistä keskustelupalstaa.

sivu

Esimerkki toimii ainoastaan Internet Explorer selaimella


 

ASP

 

YLEISTÄ

 

 

ASP

Perinteisellä HTML-kielellä esitettyä aineistoa on hankalaa pitää ajan tasalla etenkin jos sama tieto esiintyy usealla eri sivulla. Tieto pitää päivittää sivulle käsin ja tiedon löytäminen sivustosta on hankalaa.

Asp -sivun selaimessa näkyvä osa on kirjoitettu Html -kielellä, joten se ei eroa Html -sivusta ulkonäöltään lainkaan. Sen sijaan Asp -sivussa on Html-sivusta poiketen selaimessa näkymätön osa: joko C++, VBScrip tai JScript -komentosarja. Nämä ohjelmointikielet mahdollistavat sen, että tietokantaan voi tallentaa tietoa lomakkeella suoraan käyttäjän päätteeltä käsin. Tyypillisiä Asp -sovelluksia ovat itsepäivitettävät sivut ja vieraskirjat.

Html -osion ansiosta myös tietokantojen analysointi voidaan tehdä selaimella. Palvelin tekee tiedoista esimerkiksi graafisen esityksen samalla kun tieto tallennetaan.