etusivulle

 

ASP

 

KYSELYT

 

 

Gallup

Postitse lähetettyjen asiakaskyselyjen palautumisprosentti on erittäin alhainen. Saadaksesi kattavan tuloksen kyselyysi, täytyy lomakkeen täyttäminen ja lähettäminen olla asiakkaalle helppoa ja nopeaa. Esimerkkimme on tietokantaan tehty yksinkertainen äänestys-ohjelma, joka voidaan lähettää asiakkaan sähköpostiin. Asiakas valitsee vaihtoehdot hiirellä ja tieto tallentuu tietokantaan. Postituksia ei tarvita. Ohjelma näyttää tulokset prosentuaalisesti sekä graavisina pylväinä.

Toimintoina on myös uusien kyselyiden asettelu ja muokkaaminen sekä tilastointi.

gallup

Esimerkki toimii ainoastaan Internet Explorer selaimella


 

ASP

 

YLEISTÄ

 

 

ASP

Perinteisellä HTML-kielellä esitettyä aineistoa on hankalaa pitää ajan tasalla etenkin jos sama tieto esiintyy usealla eri sivulla. Tieto pitää päivittää sivulle käsin ja tiedon löytäminen sivustosta on hankalaa.

Asp -sivun selaimessa näkyvä osa on kirjoitettu Html -kielellä, joten se ei eroa Html -sivusta ulkonäöltään lainkaan. Sen sijaan Asp -sivussa on Html-sivusta poiketen selaimessa näkymätön osa: joko C++, VBScrip tai JScript -komentosarja. Nämä ohjelmointikielet mahdollistavat sen, että tietokantaan voi tallentaa tietoa lomakkeella suoraan käyttäjän päätteeltä käsin. Tyypillisiä Asp -sovelluksia ovat itsepäivitettävät sivut ja vieraskirjat.

Html -osion ansiosta myös tietokantojen analysointi voidaan tehdä selaimella. Palvelin tekee tiedoista esimerkiksi graafisen esityksen samalla kun tieto tallennetaan.