etusivulle

 

ASP

 

KESKUSTELU

 

 

Julkinen keskustelupalsta

Asp-sivujemme keskustelupakstan viestit lisätään sivustossa olevalla lomakkeella. Lomakkeessa on esikatselutoiminto, joten voit muokata tiedostoasi haluamaasi muotoon ennen lopullista tallentamista Voit lisätä tiedostoon myös kuvia, linkkejä ja tekstin muotoilua esiohjelmoiduilla koodeilla helposti ja vaivattomasti.

Asiattomien ja toisten nimissä tallennettujen viestien varalta ohjelma lähettää ennen viestin julkaisemista varmistusviestin kirjoittajan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Viesti julkaistaan vasta klikkaamalla varmistusviestissä olevaa linkkiä.

keskustelupalsta

Esimerkki toimii ainoastaan Internet Explorer selaimella


 

ASP

 

YLEISTÄ

 

 

ASP

Perinteisellä HTML-kielellä esitettyä aineistoa on hankalaa pitää ajan tasalla etenkin jos sama tieto esiintyy usealla eri sivulla. Tieto pitää päivittää sivulle käsin ja tiedon löytäminen sivustosta on hankalaa.

Asp -sivun selaimessa näkyvä osa on kirjoitettu Html -kielellä, joten se ei eroa Html -sivusta ulkonäöltään lainkaan. Sen sijaan Asp -sivussa on Html-sivusta poiketen selaimessa näkymätön osa: joko C++, VBScrip tai JScript -komentosarja. Nämä ohjelmointikielet mahdollistavat sen, että tietokantaan voi tallentaa tietoa lomakkeella suoraan käyttäjän päätteeltä käsin. Tyypillisiä Asp -sovelluksia ovat itsepäivitettävät sivut ja vieraskirjat.

Html -osion ansiosta myös tietokantojen analysointi voidaan tehdä selaimella. Palvelin tekee tiedoista esimerkiksi graafisen esityksen samalla kun tieto tallennetaan.